bedrijfsfilm revis

Home
Laat u door ons bellen!

Zwembad filter

Voor het filteren van uw zwembadwater is een goede zwembad filter nodig. Voor de juiste zwembad filter kunt u terecht bij de filterinstallaties en pompen van Revis. Revis is specialist in het ontwerpen, produceren en installeren van polypropyleen zwembaden, maar kan u ook helpen bij alle toebehoren voor uw eigen zwembad zoals een zwembad filter.

Een goede zwembad filter voor hoge kwaliteit van uw zwembadwater

Een goede zwembadpomp circuleert de hele inhoud van het bad in circa 4 uur door de zandfilter. Met een goede zwembad filter verbetert u de kwaliteit van het water. Deze zorgt namelijk voor een fijne filtering en verheldering van het water waardoor minder onderhoud nodig is en wat vervolgens het waterverbruik reduceert. Bovendien voorkomt het gebruik van een zwembad filter aanzienlijk de groei van algen. Hoe warmer het water wordt, hoe meer u dient te filteren om algenvorming te voorkomen.

De werking van een zwembad filter

Een zandfilter houdt een groot deel aan vuil in uw zwembad tegen. Eerst wordt het grootste vuil tegengehouden in de pré-filters, vervolgens stroomt het water door naar de zandfilter. Alle onzuiverheden welke groter zijn dan de zandkorrels, worden tegengehouden. Gezien er in de zandfilter steeds meer onzuiverheden blijven liggen, wordt de zuiveringswerking steeds nauwkeuriger. Alleen wanneer de bovenlaag van de zandfilter geheel ondoordringbaar wordt, is reinigen noodzakelijk. Voor alle informatie omtrent de juiste zwembad filter kunt u terecht bij Revis.